Wat bepaalt de kostprijs?

de materialen

De keuzen tussen hout, aluminium of pvc hangt vooral af van uw smaak en bouwstijl. Elke materiaalsoort heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en voor en nadelen. De prijs hangt ook sterk af van uw materiaalkeuze.

Lees hier meer over de materialen.

Benodigde vergunningen

Bij de plaatsing zal je een stedenbouwkundige aanvraag moeten indienen. De complexiteit van je dossier gaat samen met de kostprijs: hoe ingewikkelder de constructie van je veranda, hoe groter je dossier zal worden, wat ook een hogere kostprijs met zich meebrengt. Als u kiest voor een geregistreerde verandabouwer dan zullen zij de vergunningen voor u in orde brengen.

Zonwering nodig?

Het kan al vlug té warm worden in je veranda, vooral als die zonnegericht staat. Dank an het praktisch zijn om op je veranda ook een zonnewering te plaatsen. Deze zorgt ervoor dat het niet ondraaglijk warm wordt in de zomermaanden en zorgt ook voor bescherming van je meubels tegen direct zonlicht. Als je geen natuurlijke beschutting hebt rond je veranda (zoals bomen) dan vraag je beter een dergelijk bijhorend systeem aan je verandabouwer.

Veranda prijs: richtlijnen

Standaard

Als je kiest voor een veranda met standaardafmetingen dan ligt de prijs natuurlijk wat lager. Als je een rechte wand hebt om je veranda aan te bouwen en je hebt geen specifieke grondoppervlakte waar je rekening mee moet houden dan is dit een goede keuze. Zo kun je een volledige standaard veranda laten plaatsen of kiezen voor een modulair systeem, waarbij vaste sprongen in de afmetingen mogelijk zijn. Zo heb je toch wat keuze ivm de afmetingen zonder dat je een veranda op maat moet laten maken. Wij zijn op zoek gegaan naar enkele goedkope veranda’s: de goedkoopste standaardveranda’s beginnen rond de € 7000 voor een oppervlakte van 12 vierkante meter. Prijzen varieren vooral naar gelang de materiaalkeuze en de oppervlakte.

Op maat gemaakt

De prijs voor een veranda op maat hang volledig van je eigen keuzes af. Afmetingen, materiaalkeuze en complexiteit van de vorm zal hier vooral de prijs bepalen. Dit kan een flinke investering worden maar dan is je veranda natuurlijk volledig naar wens afgewerkt. Vergeet niet dat de waarde van je woning ook aanzienlijk stijgt als je deze uitbreidt met een veranda.